Rehband knäskydd

Svenska Rehband grundades 1955 och har sitt huvudkontor i  Stockholm. Efter över 60 års erfarenhet av sportskydd hör man idag till de största i branschen. Med en gedigen grund i medicinsk forskning utvecklar Rehband produkter med högsta kvalitet, funktion och design. Här finns en stab av forskare och textilingenjörer, och allt tillverkas i egna fabriker i Europa.

Rehbands knäskydd och andra produkter används av motionärer och idrottare i över 50 länder runtom i världen, och möter behov inom:

  • Skadeförebyggande träning
  • Rehabilitering
  • Friskvård
  • Återhämtning

Produkterna är medicinskt klassade och utvecklas i samarbete forskare och elitidrottare och är inriktade mot både förebyggande av skada och för rehabilitering.

Rehbands skydd täcker de flesta behoven inom en aktiv livsstil, såväl inom elitidrott som under fritiden. Här hittar du egenskaper som ger stötdämpning, hållbarhet, komfort och flexibilitet. Målet är inte att kunna uppfylla dina förväntningar utan att du ska kunna höja dem till nya nivåer.

Rehband knästödVåra knäskydd från Rehband

Det är tre saker som måste finnas på plats för att ett knäskydd ska kunna öka din prestationsförmåga och ge skydd mot skador. Värme, kompression och en bra kommunikation mellan hjärna, leder och muskler. Genom att ge dig bättre balans och ökad blodcirkulation blir säkerheten större och hjälper till att lindra smärta.

Rehband RX Knästöd 3mm

Detta knäskydd är av 3mm tjock Neopren, som är ett syntetiskt gummimaterial (kloroprengummi) och är framtaget för att ge bra support vid uthållighetsträning och annan träning där du behöver en bra rörlighet.

Knäskyddet har en patenterad konstruktion med anatomisk passform. Det för med sig att skyddet följer med i alla dina rörelser utan att vara i vägen när du tränar.

Rehband RX är medicinskt klassad och gör knät stabilare samtidigt som det ger kompression och värme. Kompressionen hjälper dig att förebygga skada och röra dig på ett korrekt sätt och värmen skyddar mjukdelar och leder.

Detta knäskydd ökar blodcirkulationen och är bra vid överansträngning och generella smärtor i knät.

Bra knäskydd från RehbandRehband RX Knästöd 5 mm

Detta knäskydd är i princip detsamma som ovanstående, men är av 5mm tjock Neopren. Därför får du en ökad stabilitet i knäleden vilket är en fördel vid många olika typer av träning där flexibilitet och stöd krävs.

Tack vare dess patenterade anatomiska passform håller det sig på plats när du tränar, och följer med i kroppens rörelser utan att du är begränsad i träningen.

Även detta skydd är klassat som medicinteknisk produkt och har samma egenskaper som 3mm-versionen, men ger en högra grad av stabilitet, kompression och värme.

Rehband RX 5mm finns i 6 storlekar och i färgerna svart, svart/rosa och navy (kamouflage).

Rehband RX Knästöd Junior

Ett slitstarkt knäskydd för de yngre atleterna, som hjälper till att förebygga skador och göra din träning mer effektiv. Knäskyddet ät utformat på exakt samma vis som knäskydden ovan, men anpassat för unga idrottare. Barnets knä hålls säkert på plats och ger samma värme och kompression som vuxenstorlekarna.

Rehband Patellastöd UD

Det här är ett mångsidigt knäskydd, vars huvuduppgift är att stabilisera knäskålen i sidled. Det är flexibelt och fungerar utmärkt att använda vid träning. Skyddet ger värme och stöd och är försett med en pelott för knäskålssenan, och som ger avlastning i knät. Fungerar väl vid:

  • Schlatterskada
  • Hopparknä
  • Instabil knäskål
  • Om du ofta vrider knät ur led
  • Inflammationer i knät

Knäskydd Crossfit RehbandRehband Schlatterskydd UD

Schlatterskyddet är ett enkelt knästöd för dig som dras med schlatter. Det är försett med en avlastande pelott över knäskålssenan, och ger stöd och värme samt ökar blodcirkulationen i knät. Fungerar bra, inte bara vid schlatter utan även vid hopparknä, överansträngningar, inflammationer och generella smärttillstånd i området under knät.

För bästa resultat sätter du knästödet precis under knäskålen och drar åt remmen till du uppnår önskat tryck mot senan.