Knäskydd med skenor

Olika skador och besvär kräver olika typer av knäskydd. Och knäskydd med skenor är det optimala valet när du behöver ge extra stöd och stabilitet åt knäleden. Skenorna, som kan vara av t.ex. metall eller kolfiber löper längs med knäleden på båda sidor om knät vid de yttre och inre ledbanden, ett område som är extra känsligt i knät.

Ett knäskydd med skenor är inte bara bra vid behandling av uppkomna skador. De kan också användas för att förebygga en skada, t.ex. om du har lätt instabilitet i knäleden, eller för att förhindra att en läkt skada går upp igen.

När behöver jag knäskydd med skenor?

Knäortoser som är försedda med ledskenor har som främsta uppgift att stabilisera, att begränsa rörelser i knäleden och i vissa fall immobilisera leden. Många har dessutom en massage- och kompressionseffekt för att stimulera muskulaturen i området runt knät.

Några vanliga skador och besvär där knäskydd med skenor är lämpliga är:

  • Instabilitet i knät
  • Löparknä
  • Hopparknä
  • Korsbandsskador
  • Knäskålen ur led
  • Artros i knät
  • Skador på menisken
  • Schlatter
  • PFSS – patellofemoralt smärtsyndrom.

Funktion

Knäskydd med skenor är designade för att stabilisera knäleden. Skenorna är i regel individuellt anpassningsbara för att du ska kunna ställa in rätt vinkel. Kardborreband över och under knät låter dig fixera knäskyddet så som du själv vill, så att det sitter lagom hårt.

Ett bra exempel på ett optimalt knäskydd är SofTec Genu från tyska Bauerfeind. Förutom att det ger stabilitet har det den unika funktionen att man kan anpassa knäskyddet efter knäts rotationsaxel. Ett perfekt knäskydd för idrotter med intensiva rörelser och snabba rörelseförändringar – t.ex. handboll och badminton. Det är också ett mycket bra val för dig som genomgått en knäoperation. I detta knäskydd får du optimal stabilitet samtidigt som musklerna kan röra sig fritt.

Bauerfeinds knäortoser är något av knäskyddens Rolls Royce. Enastående funktion kombineras med optimal komfort och gedigen tysk kvalitet. Företaget är dessutom som enda tillverkare med på plats vid de Olympiska Spelen och hjälper idrottsmän och -kvinnor med skador som uppstår.

Knäskydd med skenor

GenuTrain S

1,899 kr

Knäskydd med skenor

Korsband & Artrit

Menisk & Ledbandsskador

Stabiliserar knät i sidled

 Fri frakt      Fria byten      Klarna checkout