Knäskydd vid Ledbandsskada

Knät är uppbyggd med en mängd ledband både på insidan och utsidan runt knäskålen. Ett ledband är egentligen uppbyggt av flera lager små ledband som smälter ihop till ett enda stort kraftigt ledband. Ledbandsskador kan uppstå både på insidan och utsidan av knät, och vid en skada uppstår oftast en märkbar svullnad i knät. Orsakerna kan vara en kraftig belastning på senan genom en vridning, våld mot knäts utsida eller övertänjning.

När man har råkat ut för en skada inleds en undersökning. Bedömningen av skadan indelas i tre olika svårighetsgrader.

  • Grad 1: Minimal skada, stabilt eller minimalt instabilt knä.
  • Grad 2: Måttlig instabilitet.
  • Grad 3: Uttalad instabilitet, komplett avslitet ledband eller korsband

Symtom

Vid en inre ledbandsskada sitter smärtan på insidan av knät. Om ledbandet inte har brustit helt utan har slitits av delvis ger det större smärta än när det har när det har gått av helt. Vid yttre ledbandsskada sitter smärtan på utsidan av knät. Då är det oftast korsbanden som har brustit helt eller delvis. I båda fallen uppstår en mer eller mindre svullnad och man känner en instabilitet och vackling, särskilt vid större skador. I värsta fall kan knät gå ur led och knät viker sig vid belastning.

Vid skada bör all motion och idrottsaktivitet avbrytas och vid akut skada bör benet vila i högläge under första dygnet. Om benet känns instabilt och osäkert kan det hjälpa med ett knäskydd eller ett bandage. Eventuellt kan det bli nödvändigt med ett knäskydd med skenor som stabiliserar och aktiverar knät för snabbare läkningsprocess.

Bauerfeind GenuTrain S – Knäskydd för ledbanden

GenuTrain S – Är ett knäskydd som stabiliserar och aktiverar knät med inbyggda skenor som ger extra stöd i sidled. Den inbyggda knähättan plus sidoskenorna stabiliserar och håller ditt knä på plats vid rörelse utan att din rörlighet påverkas.

Materialet är av mjukt stickat tyg som andas, håller borta fukt och är bekvämt att bära.

Knäskydd GenuTrain S för ledbandsskada

Pris: 1.799:-

Bauerfeind GenuTrain S Pro – Knäskydd ledbandsskada

GenuTrain S PRO – Det här knäskyddet ger stabilitet i knäleden precis som GenuTrain S. Till skillnad från ovanstående kan du fixera skenorna i en viss vinkel för att begränsa din rörlighet efter behov. Annars har produkten samma egenskaper och är tillverkat i samma material som GenuTrain S.

Knäskydd vid ledbandsskada Genutrain S Pro

Pris: 1.799:-

Bauerfeind SofTec Genu

SofTec Genu – är en överlägsen produkt när det gäller knäskydd. Lite av en Rolls Royce i den här världen. Skyddet har en unik funktion där du kan anpassa skyddet efter knäts rotationsaxel.

Det ger det överlägset bästa skyddet och funktionen för knät och ledbanden. Den stickade elastiska delen tillsammans med ledskenorna ger ett maximalt stöd.

Knäskydd korsbandsskada Bauerfeind

Pris: 7.999:-