Knäskydd Meniskskada

Menisken är uppbyggt av två broskkuddar som finns i vartdera knät. De fungerar som stötdämpare och stabiliserar knät när du rör dig. Knät har en viktig funktion för kroppen och fungerar som en länk mellan lårbenet, skenbenet och vadbenet. Vi utsätter knät för påfrestningar hela tiden genom att knät bär upp hela vår kroppsvikt när vi går, springer och även när vi bara står.

De två meniskerna i varje knä består av en yttre och en inre. Det är broskbitar som är halvcirkelformade och som smalnar av mot knäledens centrum. Den inre menisken är mindre rörlig och det är den som oftast skadas. Det beror på att den är sammankopplad med ledbandet som löper intill, och det är vanligt att skador uppkommer på både menisk och ledband samtidigt.

Orsak

Det finns två typer av skador som man kan få i menisken. Den vanligaste orsaken till att menisken skadas är den långsamma förändringen. Med åren förlorar menisken sin elasticitet och smidighet. Det uppstår sprickor i menisken på grund av gradvis slitage och att den blir allt sprödare.

Meniskskada är mycket vanligt inom idrottsvärlden.  När skadan uppkommer är det ofta kombinerad med en ledbandsskada. Ofta orsakas skadan av kraftiga vridningar med böjda knän vilket leder till bristningar i menisken.

Symtom

Symtomen vid en meniskskada är oftast mycket smärtsamma. Smärtan kommer och går i vågor och förvärras vid fysisk belastning. Knät känns ofta svullet, stel och stramt och smärtan är ofta starkt stickande. Det är vanligt att knät låser sig eller hakar upp sig.

Behandling

Tidigare har man opererat bort menisken vid dessa skador men en ny forskning har visat att det inte tillför någon förbättring. Det man rekommenderar utöver träning och motion är att stabilisera knät med olika hjälpmedel.

 

GenuTrain Knäskydd mot meniskskador

GenuTrain är anatomiskt formstickat och har bra passform, och är ett smidigt knäskydd som avlastar och stabiliserar knäleden. Trycket mot knäskålen omfördelas och omsluter knät som en ring. Knäskyddet följer knäts rörelser och de inbyggda sidovingarna hjälper till att massera mjukdelarna, kompressionen motverkar svullnad, vilket leder till att också minska smärtan. Knäskyddet andas, är fuktavstötande och är stickat i mikrofiber, vilket innebär att skyddet blir extra flexibelt.

knäskydd meniskskada genutrain

Pris: 995:-

Knäskydd Rehband RX – meniskskadans bästa vän

Rehband RX är ett knäskydd med ett unikt patent, och som har en anatomisk säker passform som följer kroppens rörelser. Perfekt för dig som tränar och behöver ett knäskydd som ger flexibilitet och stöd samtidigt. Knäskyddet har viktiga egenskaper som ger stabilitet, kompression och värme. Det gör att knät rör sig rätt utan att begränsa muskeluppbyggnaden och vägleder rörelser så att man förebygger skador.

Knäskydd meniskskada

Pris: 289:-