Knäskydd för barn

Det är inte bara vuxna som drabbas av ont i knät när vi idrottar eller motionerar – eller för den delen i vardagens aktiviteter. Även barn kan råka ut för olika skador och besvär i knäna i form av låsningar, bristningar, ömhet och smärta.

knäskydd barn

Ofta handlar det om att barnen drabbas i samband med fysisk aktivitet och idrottande. Det kan vara att knäskålen hoppar ur led, de drabbas av osteokondrit, Bakercysta eller Schlatters sjukdom (som snarare är en överansträngning än en sjukdom.

Just Schlatterknä är mycket vanligt i åldrarna 8-15 år, och beror på att benstrukturen inte är färdigutvecklad och därför mycket känsligare för överbelastningar än senare i livet. Men som tur är finns det hjälp mot besvären i form av schlatterband och schlatterskydd.

Här på SportsRehab kan du välja mellan flera olika skydd från ledande leverantörer som Rehband och Bauerfeind.

Våra schlatterskydd

Det går att fortsätta som vanligt med aktiviteterna även om det gör ont. Och med hjälp av riktiga skydd kan du dämpa smärtorna och hålla knät stadigt.

GenuPoint

GenuPoint från tyska Bauerfeind är ett anatomiskt utformat schlatterband som har fyra gel-liknande tryckpunkter. Dessa har två funktioner; att stödja knäskålen vid belastningar och att stimulera och öka ledens funktioner samtidigt som de aktiverar musklerna i området.

Skyddet ger smärtlindring och håller knät stadigt när du tränar. Med kardborrebandet anpassar du trycket så att det sitter lagom hårt.

Rehband Schlatterskydd UD

Svenska Rehband har ett schlatterskydd som fungerar likadant son GenuPoint. Det sitter en pelott på framsidan av knät som ger avlastning. Schlatterbandet ger och värme och stöd, samtidigt som blodcirkulationen i knät förbättras. Skyddet är mycket enkelt att ta på – du placerar det alldeles under knäskålen och drar åt remmen tills du får ett lagom hårt tryck mot knäskålens sena.

Rehband Patellastöd UD

Patellastödet från Rehband är ett ”dra-på” knäskydd som stabiliserar ditt knä i sidled. Det är ett flexibelt knäskydd som är utmärkt att använda vid motion och idrottsaktiviteter. Även här finns en avlastande pelott för knäskålssenan, och skyddet värmer knät, ger stöd och förbättrar blodcirkulationen. Ett bra knästöd som även rekommenderas vid hopparknä eller generellt instabila knän.