Knäskydd vid artros

Hos dem som går med knäartros visar sig livet inte från sin ljusa sida. Artros är förenat med nästintill ständiga smärtor i knäleden, framför allt i samband med att du rör på dig. Ett knäskydd för artros kan dock vara till stor lindring, då det är designat för att ta bort trycket mot knäskålen och leden, och fördela det till de omgivande mjukdelarna runt knät.

Artros är inte en förslitningsskada, som det så felaktigt påstås på många håll. Det handlar om en obalans mellan uppbyggnad och nedbrytning av ledbrosket, som till slut visar sig genom sämre funktion i knäleden.

Funktionen hos knäskydd för artros

Fysisk aktivitet är alltid den bästa boten vid artros. Därför är knäskydd för artros viktiga att använda – de är speciellt framtagna för att ge extra stabilitet till knäleden, samtidigt som det smärtande området avlastas. Ett bra knäskydd ger dessutom en viss kompression som lindrar och motverkar svullnader, en mycket vanlig effekt av knäledsartros.

Fysisk aktivitet ska alltså främjas av ett knäskydd för artros, och inte hindras. Detta ställer visa krav på knäortosen som ska kunna både stabilisera knäleden samtidigt som de ska underlätta en rörlig vardag. Avlastning respektive kompression måste vara i perfekt balans för att kunna kombinera ett bra stöd med optimal rörlighet.

GenuTrain A3 från Bauerfeind

Tyska Bauerfeind är ett företag som lyckas med just detta. Ett knäskydd som är mycket effektivt vid just artros är deras GenuTrain A3 , ett av världens mest sålda knäskydd. Knäskyddet har en pelott runt knäskålen, vilket gör att trycket fördelas till mjukdelarna runt knät.

GenuTrain A3 är anatomiskt formstickad, och dess avancerade kompressionsstickning lindrar både smärta och dämpar svullnader. Och tack vara specialdesignade kanter klämmer knäskyddet inte åt och hindrar blodcirkulationen. Bauerfeind lyckas med konststycket att förena gedigen tysk kvalitet och enastående funktion med optimal passform och bekvämlighet.

Knäskydd GenuTrain A3 Artros Bauerfeind

1,499 kr

Artros och knäsmärta

Stabilisering av knäskålen

Patellaluxation

Ökar blodcirkulationen. Svullnad minskar.

 Fri frakt      Fria byten      Klarna checkout

Ett komplement till rehabträning

Ett knäskydd för artros låter dig utföra aktiviteter som annars hade gjort alltför ont. Avlastningen från knäskyddet ger dig chansen att vara fysiskt aktiv och ta del av rehabträning och fysioterapi utan att smärtan tar överhanden.

Eventuellt kan man komplettera knäskyddet med ett dämpande skoinlägg för ökat skydd mot stötar och belastningar.

GenuTrain A3 Knäskydd mot artros