Knäskydd löparknä ITB

Att drabbas av löparknä är vanligast bland löpare, precis som namnet säger, men även bland cyklister och idrottsmän inom konditionssporter. Skadan kommer sig av att man har överbelastat senan som löper längs utsidan av knät. Orsaken kan vara en rad saker som att man har värmt upp för dåligt, överbelastning på grund av för lite vila mellan träning eller att dina fötter och lår inte gör sitt jobb så att knät blir felbelastat.

Symtom

Smärtan kan komma när du är ute och springer. Efter en stunds löpning kan det plötsligt göra ont varje gång du landar på foten eller när du trycker ifrån. Smärta är skarp och sitter på utsidan av knät och det ömmar när du trycker på utsidan av låret.

Behandling

Mycket av besvären undviker du genom att värma upp och stretcha ordentligt innan träning. Om du redan har en skada så börja inte att springa, utan träna något annat istället tills det är ordentligt läkt. Börjar du springa för tidigt kan det förvärra skadan.

Mycket av behandlingen handlar om att avlasta knät genom vila, massage och kanske träna med olika hjälpmedel som stärker och mjukar upp musklerna runt knät. Har du ont så kan vanliga värktabletter ta bort en del av smärtan men är smärtan intensiv kanske det blir nödvändigt med en kortisonspruta.

Det kan vara bra att skaffa ett knäskydd för att stabilisera och avlasta knät vid träning, vid rehab såväl som i förebyggande syfte. Ett bra knäskydd förebygger skador, låsningar i knät och lindrar smärta.

Bauerfeind GenuTrain P3 knäskydd för dig med löparknä ITB

Bauerfeind GenuTrain P3 är ett kroppsburet hjälpmedel som främst hjälper kroppen att förbättra knäskålens riktning. Knäskyddet håller knät centrerat så att det inte förskjuts åt något håll och verkar komprimerande, vilket är effektivt mot svullnader. Knäskyddet aktiverar muskulaturen vid knäleden men har samtidigt en muskelavslappnande effekt på mjukdelarna som irriteras vid löparknä.

GenuTrain P3 tillverkas i skönt töjbart, hudvänligt material som andas och som är anatomiskt formstickat. Det är behagligt att använda hela dagarna oavsett vad du än gör.

Knäskydd mot löparknä GenuTrain P3

Pris: 1.599

Rehbands Patellastöd knäskydd mot löparknä

Rehbands Patellastöd är ett utmärkt avlastande stöd som stabiliserar knäskålen i sidled. Knäskyddet hindrar låsningar i knät, lindar smärta, förebygger knäskador och stabiliserar upp instabila knän. Den går utmärkt att använda under träning eftersom skyddet är enkelt, flexibelt och ger knät värme och stöd samt ökar blodcirkulationen.

knäskydd för löparknä Rehband

Pris: 489:-