Knäskydd vid korsbandsskada

Våra knäleder är kroppens starkaste leder. De är också ett komplicerat nätverk av ledband, menisker, brosk och korsband som alla samarbetar och ser till att knät är stabilt och rörligt.

Det är i synnerhet idrottare som drabbas av korsbandsskador. En tvärvändning på fotbollsplanen eller ett ögonblicks oskärpa i slalombacken kan vara allt som krävs för att skadan ska vara ett faktum. 9 gånger av 10 drabbas det främre korsbandet.

Vilka knäskydd fungerar vid en korsbandsskada?

Har du drabbats av en skada i korsbanden behöver du ett knäskydd som klarar av att stabilisera knäleden. Ofta är därför en ortos med skenor det bästa valet, helst med möjlighet att anpassa vinkeln på skenorna och hur mycket knäts rörlighet ska begränsas. Vissa knäortoser har också en inbyggd kompressionseffekt, vilket hjälper till att stimulera muskulaturen runt knät.

Det är inte enbart vid korsbandsskador ett knäskydd med skenor gör nytta. De används också ofta i samband med:

  • Artros
  • Schlatterknä
  • Löpar- och hopparknä
  • Meniskskador
  • PFSS

Några av de knäskydd som ofta används vid korsbandsskador är:

Bauerfeind GenuTrain S

GenuTrain S, av formstickad mikrofiber,  har inbyggda ledskenor av kolfiber som stabiliserar knäleden, assisterade av oelastiska band över och under knät. Dessutom sitter en elastisk pelott över knät. Den masserar mjukdelarna när du rör på dig och ger en smärtlindrande effekt. Mikrofibern gör att knäskyddet andas, släpper ut fukt och dessutom är bekvämt att bära.

Knäskydd GenuTrain S Pro Titan

Pris: 1.899:-

Bauerfeind GenuTrain S Pro

GenuTrain S Pro är exakt samma knäortos som ovanstående, men med en distinkt skillnad. Här kan du fixera skenorna i en viss vinkel för att kunna begränsa rörligheten ännu mer. Fortfarande har du samma egenskaper i övrigt.

Knäskydd korsbandsskada Genutrain S Pro

Pris: 2.199:-

Bauerfeind SofTec Genu

SofTec Genu är lite av knäortosernas Rolls Royce. Här har du överlägsen funktion och ett ordentligt skydd för ledbanden. En stickad, elastisk del ger, tillsammans med ledskenorna och kardborrebanden, ett ökat stöd. Här hittar du också en unik funktion: du kan anpassa skyddet efter knäts rotationsaxel.

På Sportsrehab hittar du dessa och flera andra knäskydd. Oavsett vilken knäskada du tampas med kan du hitta det perfekta knäskyddet som skyddar och stabiliserar och lindrar dina smärtor – samtidigt som de underlättar rehabiliteringen och gör att du snabbare är på banan igen.

Knäskydd korsband Bauerfeind

Pris: 8.799:-